Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Danylova O$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Pylypenko I. 
Methodology for accelerated monitoring and assurance of sanitary quality and food safety [Електронний ресурс] / I. Pylypenko, L Pylypenko, A. Yamborko, O. Danylova // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 211-225. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_4
Охарактеризовано мікробіологічні критерії, які забезпечують санітарну якість та безпеку харчових продуктів, методи ідентифікації регламентованих мікроорганізмів, актуальність прискореного мікробіологічного контролю безпеки харчових продуктів. Досліджено методологію оцінки безпечності продуктів і класичні та прискорені методи визначення регламентованих мікробіологічних показників, які ідентифікують наявність термостійких збудників харчових захворювань. Аналітичні дослідження виконано на основі сучасних літературних джерел і власних результатів. Охарактеризовано мікробіологічні критерії та вимоги до мікробіологічної безпеки харчових продуктів. Аналіз сучасних вимог до санітарної безпеки харчових продуктів показав необхідність проведення мікробіологічного контролю наявності термостійких мікроорганізмів - потенційних збудників харчових захворювань. Наведено види мікроорганізмів, що традиційно є основними в оцінці їх санітарного стану - Clostridium botulinum, Bacillus cereus, Clostridium perfringens, Staphylococcus aureus. Визначено фено- і генотипові властивості критеріальних мікроорганізмів - потенційних збудників харчових інфекцій і отруєнь. Дослідження методології і способів контролю регламентованих мікроорганізмів показало недостатність і неточність їх фенотипової діагностики у зв'язку зі схожістю морфо-тінкторіальних властивостей всередині окремих груп, непостійністю ряду біохімічних показників, слабкими антигенними властивостями деяких токсинів, появою нових метаболічних особливостей, пов'язаних зі здатністю синтезувати гени токсичності мікроорганізмами, які традиційно вважалися непатогенними, трудомісткістю та тривалістю аналізу. Генотипова діагностика мікроорганізмів із використанням сучасних молекулярно-генетичних методів і методологій, на відміну від фенотипової, забезпечує точність ідентифікації, можливість моніторингу та прогнозування поведінки збудників харчових інфекцій і токсикоінфекцій в продуктах при оцінці мікробіологічного ризику, надає змогу здійснити прискорений мікробіологічний контроль безпеки харчових продуктів з урахуванням особливостей їх складу і властивостей, є надійним методом санітарного контролю.
Попередній перегляд:   Завантажити - 508.526 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Danylova O. S. 
Points on the sphere surface [Електронний ресурс] / O. S. Danylova, A. S. Shcherbak, А. V. Krasniuk // Наука та прогрес транспорту. Вісник Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна. - 2017. - № 6. - С. 93-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vdnuzt_2017_6_11
Мета роботи - аналіз актуальності методів класичної нарисної геометрії для задач геометричного моделювання та розробка методичних рекомендацій її викладання як навчальної дисципліни спільно з обраною САПР. Висновки про ефективність та доцільність використання методів нарисної геометрії зроблені на основі аналізу й порівняння можливостей сучасних САПР та нарисної геометрії для вирішення питань, які виникають у процесі тривимірного моделювання. Узагальнення досвіду викладання графічних дисциплін дозволило дати рекомендації щодо оптимізації викладання курсу нарисної геометрії з урахуванням сучасних вимог до кваліфікації інженера. На конкретному прикладі проведено порівняння можливостей САПР та методів нарисної геометрії для вирішення проблем, які виникають при геометричному моделюванні. Надані методичні рекомендації відносно організації та оптимізації викладання курсу нарисної геометрії спільно з обраною САПР. Запропонована концепція сучасного підручника з нарисної геометрії, який, перш за все, повинен давати алгоритми для вирішення задач типовими інструментами САПР саме в 3D, а не на площині. Бажано, щоб ці алгоритми супроводжувалися наочними зображеннями, які б дозволяли швидко вловити ідею та реалізувати її методами прямого моделювання у середовищі програми тривимірного моделювання. Розглянуті практичні питання мотивації студентів при вивченні нарисної геометрії. Робота, насамперед, буде цікава викладачам графічних дисциплін, так як порушує актуальне питання "нарисна геометрія проти САПР", на яке зараз немає однозначної відповіді. Актуальність та спосіб викладання тих або інших методів вирішення просторових задач за допомогою проекції на площині, при постійно зростаючих можливостях прямого 3D моделювання засобами САПР, є предметом обговорення та суперечок. Робота на прикладі демонструє можливості й обмеження нарисної геометрії та САПР, а також торкається питань ефективності їх спільного викладання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 776.846 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Titomir L. 
Investigation of backgrounds for the innovative development of the hospitality industry in various regions of Ukraine [Електронний ресурс] / L. Titomir, O. Danylova // Technology audit and production reserves. - 2018. - № 4(2). - С. 16-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2018_4(2)__4
Попередній перегляд:   Завантажити - 323.243 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського